Szentírás (kisebb)

2 600 Ft

Káldi-féle szentírásfordítás nyelvében megújítva, a Neovulgáta alapján. 2008-as kiadás, térkép melléklettel. Kisebb méretű: 110×170 mm.

Cikkszám: B-171035 Kategóriák: , ,

Leírás

Káldi-féle szentírásfordítás nyelvében megújítva, a Neovulgáta alapján. Katolikus, újfordítású. 2008-as kiadás, térkép melléklettel.Ez segíti az olvasót a történetek földrajzi hátterének megértésében. Kisebb méretű: 110×170 mm.

Könyvtárral felérő könyv, amely megváltoztatta, és mind a mai napig megváltoztatja a világot.

A Biblia nemcsak az emberiség történetét foglalja össze a teremtéstől az új teremtésig ívelő hatalmas elbeszélésben, de megtalálhatjuk benne a válaszokat a legfontosabb kérdéseinkre is: Miért élünk? Honnan jövünk? Hová tartunk? Van-e élet a halál után?

A Biblia két részből áll. Az első rész az Ószövetség, amelyből megismerhetjük Istent. Ő teremtette a világot, és benne szeretett teremtményét, az embert, aki lázadásával és hűtlenségével folyton próbára tette Isten szeretetét. Ez a szeretet azonban végül mindig, mindennél erősebbnek bizonyult.

A második rész az Újszövetség, amelyben az evangéliumok először Isten Fiáról, Jézus Krisztusról tudósítanak: életéről, haláláról és feltámadásáról. Az Apostolok Cselekedeteiben, az apostoli levelekben és a Jelenések könyvében Jézus első tanítványai vallanak arról, hogy a feltámadott Úr Jézus Krisztus hogyan vezette és vezeti ma is egyházát a hit útján.