Biblia (Kecskeméthy István)

4 800 Ft

Kecskeméthy István fordítása nyelvében, gondolko- zásában ízig-vérig evangéliumi és magyar, magán viseli a testté lett Ige bélyegét. (Visky Ferenc)

Cikkszám: B-541301 Kategóriák: , ,

Leírás

Kecskeméthy István fordítása nyelvében, gondolkozásában ízig-vérig evangéliumi és magyar, magán viseli a testté lett Ige bélyegét.

Kecskeméthy István (1864-1938) bibliatudós, teológiai professzor élete a Szentírás-fordítás jegyében telt el. Huszonhat évesen publikálja bibliafordításának első könyvét, az Énekek énekét, 1953-ban látja el kézjegyével az utolsó tisztázatot. A nagyalakú, gyönyörű rajzolatú betűkkel létrejött kézirat fennmaradása igazi csoda, a második világháborút követően folyamatosan rejtegetni kellett, mialatt a létező fordítás legendáriuma egyre gazdagodott. Az Erdélybe 1895-ben áttelelpült és 1918 után a választott hazát változatlanul otthonának tekintő fordító egyetlen pillanatra sem választotta el saját életét a Szentírástól. Örökösök nélkül távozott el az örökkévalóságba, ránk, az olvasókra bízva nagy értékű örökségét. Kecskeméthy István a maga nemében egyedülálló munkáját most másod ízben vehetjük kézbe.

További információk

Kiado

Kiadas Szama

Kiadas Eve

Kotes Tipusa